Φρουτοσαλάτα πολύχρωμη

29.09.2014

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 25 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 5 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

2/3 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού

  • 1/3 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
  • 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη μαύρη
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή ή 2 βανίλιες
  • 1 κονσέρβα ανανά σε κομματάκια
  • 1/2 κιλό φράουλες κομμένες στα 4
  • 3 ακτινίδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 κιλό κεράσια χωρίς το κουκούτσι
  • 2 μπανάνες
  • 2 πορτοκάλια
  • 1 γκρέιπφρουτ ροζ
  • 1/2 κιλό βατόμουρα κατεψυγμένα (προαιρετικά)
  • λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • παγωτό βανίλια και μπισκότα πτι μπερ σπασμένα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Βράζουμε τους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού με τα δυο ξύσματα και τη μαύρη ζάχαρη σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη βανίλια και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Ανακατεύουμε τα φρούτα με τους χυμούς σε μεγάλο μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο δυόσμο και συνοδεύουμε με παγωτό και μπισκότα.

Συνταγή: ΗΛΙΑΣ ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ, Φωτογραφία: ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΚΟΥΝΟΓΛΟΥ