Πέρκα στον φούρνο με πατάτες και πέστο

03.10.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 800 γρ. πέρκα φιλέτο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 2 κουτ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 3 λεμόνια (τον χυμό από τα 2 και το ξύσμα από το 1)
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κρεμμύδια σε φέτες
  • 800 γρ. πατάτες
  • αλάτι, πιπέρι

Για το πέστο

  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες και τις στρώνουμε σε ταψάκι μαζί με τις φέτες του κρεμμυδιού. Αλατίζουμε το ψάρι και το τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες. Ανακατεύουμε καλά το λάδι με το σκόρδο λιωμένο, το τζίντζερ, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το λευκό κρασί και τη μουστάρδα. Περιχύνουμε με το μείγμα το ψάρι και τις πατάτες. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά. Ετοιμάζουμε το πέστο χτυπώντας όλα μαζί τα υλικά του στο μπλέντερ για 30 δευτερόλεπτα. Σερβίρουμε το ψάρι με το πέστο σε μπολ στο πλάι.