Φιλέτο σολομού γεμιστό

06.09.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 2 φιλέτα σολομού (500 γρ. έκαστο)
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 1 κιλό πατατούλες βρασμένες
  • 6 ντομάτες λιαστές
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι κρασί λευκό
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το τυρί με τα μυρωδικά, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα. Βάζουμε το ένα σε επιφάνεια εργασίας, γεμίζουμε με το μείγμα τυριού, σκεπάζουμε με το άλλο και δένουμε με φυτικό σπάγκο. Τοποθετούμε με το φιλέτο σε ταψί στρωμένο με λαδόκολα και γύρω γύρω τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το λάδι, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες και το κρασί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.