Παγωτό "τσιζκεϊκ" με κράνμπερι

30.08.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 4 ώρες
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 300 ml γάλα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 αβγά (τους κρόκους τους)
  • 150 γρ. μασκαρπόνε
  • 100 γρ. κράνμπερι αποξηραμένα
  • 10 μπισκότα digestive χοντροκομμένα
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση
Βάζουμε ένα μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη. Ανακατεύουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες σε κατσαρόλα μέχρι να πάρουν βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μασκαρπόνε. Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη σε μπολ μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν. Ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα γάλακτος και μασκαρπόνε πάνω από τα χτυπημένα αβγά και αναμειγνύουμε μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και προσθέτουμε τα κράνμπερι. Μεταφέρουμε στο δοχείο που έχουμε παγώσει στην κατάψυξη και ύστερα από μιάμιση ώρα προσθέτουμε τα μπισκότα.

Συνταγή: ΗΛΙΑΣ ΔΕΡΜΙΤΖΟΓΛΟΥ, Φωτογραφία: ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΚΟΥΝΟΓΛΟΥ