Πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου με αρωματικό ρύζι

25.09.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 2 ώρες
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 2 πακέτα φτερούγες κοτόπουλου
  • 1/2 φλιτζάνι ουίσκι
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • 3 κουτ. σούπας μελάσα
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 1/2 φλιτζάνι κέτσαπ
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το ουίσκι, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν, το σκόρδο, τη μελάσα, το κέτσαπ, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και τις φτερούγες του κοτόπουλου και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο από 30 λεπτά ως 2 ώρες. Στρώνουμε τις φτερούγες σε ταψί με λαδόκολα, περιχύνουμε με τη μαρινάτα και ψήνουμε για 15 λεπτά. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι αρωματισμένο με σπόρους κακουλέ.