Τάρτα με καλαμποκάλευρο, ντομάτες και θυμάρι

27.10.2014

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 50 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 200 γρ. καλαμποκάλευρο χοντρό (πολέντα)
  • 150 γρ. γάλα
  • 100 γρ. νερό
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 5 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ανακατεύουμε σε μπολ το καλαμποκάλευρο, το γάλα, το νερό, τα 100 γρ. τυρί, αλάτι και πιπέρι και φτιάχνουμε έναν χυλό. Στρώνουμε τον χυλό σε ταψάκι με λαδόκολα και προσθέτουμε από πάνω τις ντομάτες, το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και θυμάρι. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 45-50 λεπτά περίπου.