Σαλάτα με μαραθόριζα, ξινόμηλο και αβγοτάραχο

09.05.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 3 μήλα πράσινα μικρά
  • 3 μαραθόριζες
  • 1 κουτ. σούπας αβγοτάραχο σκόνη

Για τη σάλτσα

  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 1 κουτ. σούπας μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη καυτερή ψιλοκομμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα μήλα σε πολύ λεπτές φέτες, αφού πρώτα βγάλουμε τα κουκούτσια τους με το ειδικό εργαλείο. Κόβουμε τις μαραθόριζες σε μεγάλα κομμάτια. Στρώνουμε τα λαχανικά σε πιατέλα. Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ και περιχύνουμε τη σαλάτα. Πασπαλίζουμε με το αβγοτάραχο.