Τσιζκέικ με ντάκο, ανθότυρο, φέτα και ντομάτα

21.10.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 500 γρ. ανθότυρο
  • 250 γρ. φέτα τριμμένη
  • 500 γρ. ντοματίνια
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη
  • μερικά φύλλα δυόσμου φρέσκου
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη βάση

  • 3 παξιμάδια κριθαρένια στρογγυλά
  • 100 γρ. κατίκι
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Τρίβουμε στο μπλέντερ τα παξιμάδια με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κατίκι. Στρώνουμε με λαδόκολα μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση και απλώνουμε μέσα το μείγμα. Ανακατεύουμε σε μπολ το ανθότυρο με την τριμμένη φέτα και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και στρώνουμε το μείγμα πάνω από το παξιμάδι. Το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον. Πριν από το σερβίρισμα ξεφορμάρουμε και προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα, την κάππαρη και μερικά φύλλα δυόσμου.