Αμπελοφάσουλα με γιαούρτι και κάσιους

17.06.2014

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 5-7 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 600 γρ. αμπελοφάσουλα
  • 80 γρ. φιστίκια κάσιου ψιλοκομμένα

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα αμπελοφάσουλα σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 5-7 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό για να διατηρήσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους. Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα μαζί τα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού. Στραγγίζουμε τα αμπελοφάσουλα και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τα κάσιου και σερβίρουμε.