Ψωμί με καλαμπόκι και μπέικον

25.02.2013

Yλικά

150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

130 γρ. καλαμποκάλευρο

220 γρ. καλαμπόκι κονσέρβας

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 κουτ. γλυκού ζάχαρη

250 ml γάλα

180 γρ. βούτυρο

1 αβγό χτυπημένο

6-7 φέτες μπέικον σε λωρίδες τηγανισμένο

αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το καλαμποκάλευρο σε μπολ. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο με το γάλα μέχρι να λιώσει. Ενώνουμε το αλεύρι με το μείγμα γάλακτος και βουτύρου και προσθέτουμε το αβγό. Ζυμώνουμε καλά και ενσωματώνουμε στη ζύμη το μισό τηγανισμένο μπέικον. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για ψωμί, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μπέικον. Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου.

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου