Πίτες ατομικές με κιμά και λαχανικά

18.10.2013

Yλικά

300 γρ. αλεύρι

150 γρ. βούτυρο κρύο σε κύβους

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

Για τη γέμιση

200 γρ. κιμά χοιρινό

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

50 γρ. αρακά

1 καρότο τριμμένο

1/2 ντομάτα τριμμένη

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 κουτ. σούπας αλεύρι

1 κουτ. σούπας θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο

1 κουτ. σούπας Worcestershire sauce

400 ml ζωμό κρέατος

αλάτι, πιπέρι

1 αβγό χτυπημένο για το άλειμμα

EKTEΛEΣH

Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο και το κάνουμε σαν ψίχουλα με τα δάχτυλά μας. Στο τέλος, ρίχνουμε 2-3 κουτ. σούπας κρύο νερό και φτιάχνουμε μια μπάλα χωρίς να ζυμώσουμε πολύ. Τσιγαρίζουμε τον κιμά με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον αρακά, το καρότο, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα μυρωδικά και σταδιακά τον ζωμό και τη Worcestershire sauce. Βράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να πιει όλα του τα υγρά. Δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε πιπέρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 8 χιλιοστών. Κόβουμε 4 κύκλους για τη βάση και άλλους 4 μικρότερους για καπάκια. Βάζουμε σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες ταρτιέρες τη ζύμη για τη βάση. Γεμίζουμε με την κρύα γέμιση. Βρέχουμε λίγο τις άκρες της ζύμης με νερό και κλείνουμε με το καπάκι. Αλείφουμε με το αβγό και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου.

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου