Σφολιατίνια με πράσο, κοτόπουλο και μανιτάρια

21.10.2013

Yλικά

2 φύλλα σφολιάτας

1 στήθος κοτόπουλου βρασμένο

1 πράσο ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας βούτυρο

2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες

1/2 φλιτζάνι μανιτάρια σε φέτες

2 κουτ. σούπας αλεύρι

200 ml γάλα

150 ml κρέμα γάλακτος

3 κουτ. σούπας παρμεζάνα

1 αβγό χτυπημένο

αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Λιώνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε το πράσο, το μπέικον και τα μανιτάρια για 5 λεπτά χωρίς να ροδίσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε για 1 λεπτό ακόμη. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να πήξει το μείγμα. Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το κοτόπουλο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κόβουμε κάθε φύλλο σφολιάτας στα 6. Βάζουμε σε κάθε κομμάτι λίγη γέμιση. Αλείφουμε τις άκρες με αβγό και κλείνουμε καλά. Βάζουμε τα σφολιατίνια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αλείφουμε από πάνω με αβγό και ψήνουμε στους 180°C για 25 λεπτά περίπου.

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου