Πιτάκια γεμιστά με κρεμμύδια και τσένταρ

21.06.2013

Yλικά

2 κρεμμύδια μέτρια σε φέτες

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

200 γρ. τσένταρ τριμμένο

200 γρ. πατάτες βρασμένες και λιωμένες

1/2 κουτ. γλυκού κύμινο

2 φύλλα ζύμη κουρού

1 αβγό χτυπημένο για το άλειμμα

αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο για 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες και το τυρί. Δοκιμάζουμε το αλάτι, προσθέτουμε πιπέρι και το κύμινο και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε τα φύλλα σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβουμε δίσκους από κάθε φύλλο και βάζουμε από μία κουταλιά της σούπας γέμιση σε κάθε δίσκο. Βρέχουμε λίγο τις άκρες κάθε δίσκου, διπλώνουμε σαν μεγάλο μελομακάρονο με την ένωση από πάνω, αλείφουμε με το αβγό και ψήνουμε στους 180°C για 25-30.

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου