Πίτα για σουβλάκι

28.06.2013

Yλικά

3 φλιτζάνια αλεύρι

1½ κουτ. γλυκού αλάτι

1 κουτ. σούπας μέλι

2 κουτ. γλυκού μαγιά νωπή

1½ φλιτζάνι νερό σε θερμοκρασία δωματίου

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

EKTEΛEΣH

Βάζουμε όλα τα συστατικά σε μπολ (πρώτα τα ξηρά και μετά τα υγρά) και τα ζυμώνουμε με το χέρι για 10 λεπτά. Αν χρησιμοποιούμε ζυμωτήριο, τα ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, βάζουμε τη ζύμη σε μπολ που έχουμε αλείψει ελαφρώς με ελαιόλαδο. Το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, για μιάμιση ώρα περίπου. Τη βγάζουμε πάνω σε αλευρωμένο πάγκο στην κουζίνα και τη χωρίζουμε σε 8 κομμάτια. Τα βάζουμε σε βαθύ ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο, τα σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20 λεπτά. Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και βάζουμε μέσα ένα ταψί γυρισμένο ανάποδα να «κάψει». Αλευρώνουμε τον πάγκο της κουζίνας και βγάζουμε ένα ένα τα μπαλάκια της ζύμης πάνω στον πάγκο. Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τα ανοίγουμε με τον πλάστη μέχρι να έχουν πάχος 1/2 εκατοστού περίπου. Ψήνουμε όσες πίτες μπορούμε να χωρέσουμε στο ταψί για 5 περίπου λεπτά ή μέχρι να γίνουν ρόδινες και να φουσκώσουν. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ψησίματος με τις υπόλοιπες.

Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ