Κουλουράκια με σκόρδο, βούτυρο και μαϊντανό

23.05.2013

Yλικά

1 + 3/4 φλιτζανιού αλεύρι

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού αλάτι

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

2 κουτ. γλυκού μαγιά σε σκόνη

3/4 φλιτζανιού νερό χλιαρό

Για την επικάλυψη

5 κουτ. σούπας βούτυρο αλατισμένο

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

πιπέρι

EKTEΛEΣH

Ρίχνουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά σε μεγάλο μπολ. Αφήνουμε για 5 λεπτά να ξεκουραστεί. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε καλά για 5-10 λεπτά μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από το μπολ. Την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για μία ώρα και 15 λεπτά. Ξαναζυμώνουμε και φτιάχνουμε κουλουράκια σε όποιο σχήμα θέλουμε. Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 20 λεπτά. Τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12-15 λεπτά περίπου.

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου