Κέικ με καρότα και μήλα

05.01.2015
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Aνακατεύουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τα μπαχαρικά, το κακάο και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τα αβγά και το ηλιέλαιο ανακατεύοντας καλά.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 50 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 στρογγυλή φόρμα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουτ. σούπας κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 4 αβγά χτυπημένα
  • 1½ φλιτζάνι καρότο τριμμένο
  • 1½ φλιτζάνι μήλο πράσινο τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα

Για την επικάλυψη

  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 120 γρ. μασκαρπόνε
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο μαλακό
  • 1 βανίλια
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Aνακατεύουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τα μπαχαρικά, το κακάο και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τα αβγά και το ηλιέλαιο ανακατεύοντας καλά. Τέλος, βάζουμε τα καρότα, τα μήλα και τα καρύδια. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για 40-50 λεπτά περίπου. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν αφράτα σαν κρέμα. Οταν κρυώσει το κέικ, το αλείφουμε με την κρέμα και σερβίρουμε.