Κέικ μήλου με άρωμα καφέ

23.06.2014
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 23 εκατοστών.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 κέικ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 60 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουτ. γλυκού καφέ στιγμιαίο
  • 1 μήλο πράσινο καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες

EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 23 εκατοστών. Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε ξεχωριστά τη μισή ζάχαρη με την κανέλα σε μικρό μπολ και το αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε με το μίξερ την υπόλοιπη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε το αβγό και σε 3 δόσεις το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα (μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τον καφέ). Βάζουμε το μισό μείγμα στο ταψάκι, το στρώνουμε να πάει παντού και από πάνω απλώνουμε τις φέτες του μήλου. Πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης και κανέλας που έχουμε κρατήσει και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου.