Καπκέικς (Cupcakes) με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο

01.10.2013
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Ντύνουμε τη φόρμα για τα cupcakes με χάρτινες θήκες. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12 τεμάχια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι κακάο
  • 60 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 3/4 φλιτζανιού αλεύρι
  • 3/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
  • 2 αβγά
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ξινόγαλα

Για την επικάλυψη

  • 120 γρ. τυρί κρέμα
  • 4 κουτ. σούπας φιστικοβούτυρο
  • 1 βανίλια
  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Ντύνουμε τη φόρμα για τα cupcakes με χάρτινες θήκες. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να γίνουν αφράτα. Προσθέτουμε το μείγμα βουτύρου και κακάου και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το αλεύρι σε δόσεις εναλλάξ με το ξινόγαλα και ανακατεύουμε. Βάζουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά. Γεμίζουμε τις θήκες της φόρμας μέχρι λίγο πιο κάτω από το χείλος και ψήνουμε για 18-20 λεπτά. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Ανακατεύουμε με το μίξερ όλα τα υλικά μαζί. Οταν κρυώσουν τα cupcakes, βάζουμε από πάνω την επικάλυψη.