Μπισκότα με τζίντζερ και κανέλα

04.07.2013
Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το τζίντζερ και το γαρίφαλο.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 12 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 30 τεμάχια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1½ κουτ. γλυκού σόδα
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σκόνη
  • 1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
  • 125 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1/4 φλιτζανιού μέλι
  • 1 αβγό
  • ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα

ΕKTEΛEΣH
Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το τζίντζερ και το γαρίφαλο. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μεγάλο μπολ μέχρι να γίνουν αφράτα. Προσθέτουμε το αβγό, το μέλι και τη βανίλια. Σταδιακά, προσθέτουμε το μείγμα του αλεύρου, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο αλευρωμένες λαδόκολες και την ανοίγουμε σε φύλλο. Κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου 5 εκατοστών περίπου. Στρώνουμε δύο ταψιά με λαδόκολα, απλώνουμε πάνω τα μπισκότα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά.