Μπουγάτσα

09.04.2014
Βράζουμε το γάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα καλά μαζί με τη ζάχαρη.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 12 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 αβγά (τους κρόκους τους)
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 βανίλιες

Για το σερβίρισμα

  • μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα

EKTEΛEΣH
Βράζουμε το γάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα καλά μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ λιωμένο μέσα σε λίγο από το γάλα, τη βανίλια και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα 50 γρ. βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί τα μισά φύλλα βουτυρωμένα ενδιάμεσα, απλώνουμε πάνω την κρέμα και σκεπάζουμε με τα άλλα μισά φύλλα επίσης βουτυρωμένα καλά. Ψήνουμε για μισή ώρα στους 180°C. Ξεφουρνίζουμε, αναποδογυρίζουμε την μπουγάτσα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά επιπλέον. Σερβίρουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα.