Μηλόπιτα με βατόμουρα και θρυμματισμένο ζυμάρι

03.01.2014
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Αναμειγνύουμε σε μπολ τα μήλα με τα βατόμουρα, τη ζάχαρη και την κανέλα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 40-45 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 8 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 250 γρ. βατόμουρα κόκκινα ή μαύρα κατεψυγμένα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα

Για το θρυμματισμένο ζυμάρι

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 220 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 120 γρ. βούτυρο από το ψυγείο
  • 100 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • ελάχιστο αλάτι

EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Αναμειγνύουμε σε μπολ τα μήλα με τα βατόμουρα, τη ζάχαρη και την κανέλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 20x20 εκ. Ετοιμάζουμε το θρυμματισμένο ζυμάρι τρίβοντας σε μπολ με τα χέρια όλα μαζί τα υλικά του έτσι ώστε να έχουμε ένα μείγμα θρυμματισμένου ζυμαριού. Το ρίχνουμε πάνω από τα μήλα και ψήνουμε το γλύκισμα για 40-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε με σαντιγί ή παγωτό βανίλια.