Αβγό θρονιασμένο σε μπιφτέκι

20.07.2010

Yλικά

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο από λάπα
  • 1 φέτα ψωμί μουλιασμένο και στυμμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 αβγό
  • ½ ματσάκι μαϊντανό φρέσκο
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 4 κουτ. σούπας γάλα εβαπορέ

ΓIA TH ΣAΛTΣA

  • 4 ντομάτες ώριμες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι

ΓIA TO ΣEPBIPIΣMA

  • 4 αβγά
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, στύβουμε πολύ καλά το ψωμί και τα βάζουμε σε μια λεκάνη μαζί με τον κιμά. Σπάμε μέσα ένα αβγό, προσθέτουμε αλατοπίπερο, το γάλα εβαπορέ και ζυμώνουμε καλά. Σκεπάζουμε τον κιμά με μια μεμβράνη και τον αφήνουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Πλάθουμε 4 παχουλά μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ραβδώσεις και από τις δύο τους πλευρές για 15 λεπτά περίπου. Tρίβουμε τις ντομάτες στο ρεντέ και τις βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με το σκόρδο ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Βράζουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να πιει τα υγρά της. Zεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε σαγανάκι και τηγανίζουμε τα 4 αβγά μάτια. Σερβίρουμε σε κάθε άτομο από ένα μπιφτέκι περιχυμένο με λίγη από τη σάλτσα ντομάτας. Θρονιάζουμε από πάνω ένα τηγανητό αβγό. Nοστιμίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.