Γιουβαρλάκια με φιδέ

03.02.2014

Yλικά

500 γρ. κιμά χοιρινό

4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

2 πιπεριές Φλωρίνης

1 αβγό (το ασπράδι του)

1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σκόνη

1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα του)

100 γρ. φρυγανιά τριμμένη

1 λίτρο ζωμό κότας

200 γρ. φιδέ ψιλό

2 ντομάτες σε κυβάκια

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

3 κουτ. σούπας μασκαρπόνε

αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Ζυμώνουμε τον κιμά με τα μισά κρεμμυδάκια, τη μία πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη, το ασπράδι, το ξύσμα, το τζίντζερ, τη φρυγανιά, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε μικρά γιουβαρλάκια. Βράζουμε σε κατσαρόλα τον ζωμό με το λάδι και προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια, τη δεύτερη πιπεριά σε κύβους, τον χυμό λεμονιού και τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον φιδέ και την ντομάτα και βράζουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Πριν σερβίρουμε, βάζουμε το μασκαρπόνε και αλατοπιπερώνουμε.

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου