Μπαρμπούνια με μουστάρδα και δεντρολίβανο στην κατσαρόλα

09.07.2014

Yλικά

6 μπαρμπούνια μεγάλα

1 λεμόνι (τον χυμό του)

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

1 σφηνάκι ούζο

1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

δεντρολίβανο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

EKTEΛEΣH

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια. Τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα τοποθετούμε σε μέτρια πλατιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά. Περιχύνουμε με το λάδι χτυπημένο ελαφρώς με τη μουστάρδα, το σκόρδο, το ούζο και τον χυμό λεμονιού. Ανεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο και αφήνουμε τα ψάρια να βράσουν στον ζωμό τους. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νερό. Πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο, αφήνουμε άλλα 2-3 λεπτά και σερβίρουμε.

Συνταγή: ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ