Μπακαλιάρος με μαύρες ελιές και ντομάτα

24.03.2014

Yλικά

800 γρ. μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

400 γρ. ντομάτα τριμμένη

180 γρ. ελιές μαύρες (χωρίς το κουκούτσι)

μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 λεμόνι (το ξύσμα του)

3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού πάπρικα

1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν

1 κλωναράκι λεμονοθύμαρο

EKTEΛEΣH

Τσιγαρίζουμε σε ρηχή κατσαρόλα το κρεμμύδι με το μισό ελαιόλαδο για 7 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε την ντομάτα, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και το λεμονοθύμαρο. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό. Βάζουμε τον μπακαλιάρο στην κατσαρόλα, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και προσθέτουμε τις ελιές. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε με μπόλικο μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού. (Βάζουμε αλάτι στο τέλος αν χρειαστεί, γιατί έχουν ήδη αρκετό ο μπακαλιάρος και οι ελιές).

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου