Μανιτάρια κρασάτα με φασόλια και σέσκουλα

15.07.2013

Yλικά

500 γρ. φασόλια λευκά μέτρια

6 φύλλα σέσκουλο κομμένα σε χοντρές λωρίδες

2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες

8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

4 μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε χοντρά κομμάτια

12 μανιτάρια λευκά κομμένα στα 4

1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο

1 κονσέρβα ντομάτα τριμμένη

1 κουτ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι ζωμό κότας ή λαχανικών

αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Μουσκεύουμε τα φασόλια αποβραδίς. Οταν έρθει η στιγμή να προετοιμάσουμε το φαγητό, βράζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με αρκετό νερό μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμα. Τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε μπολ. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια, το θυμάρι και τα σέσκουλα και σοτάρουμε για 5 λεπτά επιπλέον. Προσθέτουμε το κρασί και τις ντομάτες και μόλις το περιεχόμενο της κατσαρόλας αρχίσει ξανά να βράζει, βάζουμε τον ζωμό, τον μαϊντανό και τα φασόλια. Αλατοπιπερώνουμε καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ