Μαυρομάτικα με μάραθο

26.06.2013

Yλικά

250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 μεγάλο μάτσο μάραθο χοντροκομμένο

1 κρεμμύδι μεγάλο

1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ ή 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες

αλάτι, πιπέρι φεσκοτριμμένο

EKTEΛEΣH

Βράζουμε τα μαυρομάτικα σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν ?με προσοχή για να μην λιώσουν? και τα στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τον μάραθο, τα γυρίζουμε μια δυο φορές με κουτάλα και ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ ή την τριμμένη ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 10 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τα βρασμένα φασόλια, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 10-15 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό.

Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε 1 πράσο ή 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.

Συνταγή: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ