Πράσα κατσαρόλας με λευκό κρασί

18.10.2013

Yλικά

8 πράσα καθαρισμένα (μόνο το λευκό κομμάτι)

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας βούτυρο

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

1 δαφνόφυλλο

1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών

1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό

1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Κόβουμε τα πράσα κατά μήκος στη μέση. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το σκόρδο. Σχεδόν αμέσως μετά, προσθέτουμε τα πράσα, προσπαθώντας να τα έχουμε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά χωρίς να τα μετακινήσουμε και τα αλατοπιπερώνουμε καλά. Ρίχνουμε τον ζωμό και το κρασί και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Βάζουμε τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σκεπασμένα για 45 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά.

Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ