Μακαρόνια με σάλτσα καρότου και ανθότυρο

22.04.2013

5 μερίδες

  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζάνια καρότα τριμμένα στον τρίφτη
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • Αλάτι
  • 400 γρ. μακαρόνια
  • 1 φλιτζάνι ανθότυρο θρυμματισμένο

1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια και τα σοτάρετε για λίγο.

2. Προσθέτετε τα καρότα, το σκόρδο, αλάτι και σιγοβράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα.

3. Στο μεταξύ βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

4. Στραγγίζετε τα μακαρόνια, τα περιχύνετε με τη σάλτσα καρότου και ανακατεύετε καλά, να πάει η σάλτσα παντού.

5. Σερβίρετε στα πιάτα και ρίχνετε από πάνω το θρυμματισμένο ανθότυρο.