Κοτόπουλο με πλιγούρι

22.04.2013

5 μερίδες

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο μέτριου μεγέθους, περίπου 1½ κιλό
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια πλιγούρι
  • Αλάτι

1. Βράζετε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό. Μόλις γίνει, το βγάζετε και κρατάτε το ζωμό του. Το ξεκοκαλίζετε και το κόβετε σε κομματάκια.

2. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Όταν το κρεμμύδι αλλάξει χρώμα, ρίχνετε το πλιγούρι και ανακατεύετε καλά.

3. Προσθέτετε το ζωμό που έχετε κρατήσει από το κοτόπουλο και λίγο αλάτι.

4. Μόλις το πλιγούρι πάρει μια βράση, προσθέτετε το κοτόπουλο και αφήνετε το φαγητό να βράσει για περίπου 5 λεπτά.

5. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά πριν το φαγητό στεγνώσει από τα υγρά του, τη σκεπάζετε με πετσέτα και την αφήνετε σκεπασμένη μέχρι το πλιγούρι να ρουφήξει τα υπόλοιπα υγρά και να φουσκώσει.