Κορμός φράουλας

20.05.2013

Ενας κορμός δροσιστικός και φραουλένιος καλυμμένος με σοκολάτα!
Χρόνος προετοιμασίας: 20Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20Λεπτά
Υλικά:
Μαρμελάδα φράουλα - 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Κουβερτούρα - 200 γρ
Κρέμα γάλακτος - 200 γρ
Για το παντεσπάνι
Ζάχαρη - 1 ποτήρι νερού
Αλεύρι - 1 1/2 ποτήρι νερού
Αυγά - 5
Βανίλια - 1
Baking powder - 1 κουταλιά σούπας κοφτή
Νερό - 1 ποτήρι (όχι πολύ γεμάτο)
Οδηγίες:
Φτιάχνουμε πρώτα το παντεσπάνι ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός. Στρώνουμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα του φούρνου μας και αδειάζουμε το μείγμα μας. Το ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Ρίχνουμε την μαρμελάδα στο παντεσπάνι και απλώνουμε με κουτάλι σε όλη την επιφάνεια του. Τυλίγουμε προσεκτικά. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και μόλις βράσει την ρίχνουμε στην σοκολάτα,την οποία κόψαμε σε μικρά κομματάκια σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί. Μόλις κρυώσει αλείφουμε τον κορμό μας από έξω σε όλη την επιφάνεια. Εάν θέλουμε τον στολίζουμε από πάνω με κομματάκια φράουλας.
Τη συνταγή βρήκαμε στο site μαγειρικής chefoulis.gr