Μεξικάνικη σάλτσα (mexican salsa)

20.11.2013

Υλικά

  • 2 μεγάλες ώριμες τομάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένο και λιωμένο με τη λάμα του μαχαιριού
  • 1 πράσινη καυτερή πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρή κονσέρβα με πράσινες πιπεριές Jalapenos (θα τις βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 2 κουταλιές φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιαντρο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές χυμό λάιμ
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλιές παγωμένο νερό

Εκτέλεση

Για τη salsa, αποφλοιώνετε τις τομάτες και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια. Για να αποφλοιώσετε τις τομάτες με ένα μικρό μαχαίρι κάνετε μια διαγώνιο σχισμή στην κορυφή και τη βάση της τομάτας και στη συνέχεια τις βάζετε σε νερό που βράζει για 30 δευτερόλεπτα. Τις μεταφέρετε αμέσως σε παγωμένο νερό και μόλις κρυώσουν αφαιρείτε τη φλούδα. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, με εξαίρεση το αλατοπίπερο και το παγωμένο νερό. Τα μαρινάρουμε για δύο ώρες και μετά αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το παγωμένο νερό και σερβίρουμε με tortilla chips.