Μιλφέιγ με σφολιάτα

31.07.2014

Υλικά για 8 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά

Υλικά

-2 φύλλα σφολιάτας
-3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Για την κρέμα
-1 λίτρο γάλα
-2 βανίλιες
-60 γρ. κορν φλάουρ
-250 γρ. ζάχαρη
-4 αβγά χτυπημένα
-100 γρ. βούτυρο αγελάδος
-2 + 4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
-500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε 2 ταψιά κουζίνας με λαδόκολα. Τοποθετούμε σε κάθε ταψί από 1 φύλλο σφολιάτας κομμένο στη μέση κάθετα έτσι ώστε να έχουμε 4 κομμάτια. Πασπαλίζουμε τις σφολιάτες πάνω κάτω με τη ζάχαρη άχνη. Τρυπάμε πολύ καλά με πιρούνι τις σφολιάτες και τις ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Δέκα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βγάζουμε τις σφολιάτες από τον φούρνο και τις πιέζουμε ελαφρώς με ένα άλλο ταψί για να φύγει ο αέρας. Αφήνουμε να κρυώσουν. Αναμειγνύουμε το γάλα με τις βανίλιες και το κορν φλάουρ σε κατσαρολάκι και το βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύοντας, προσθέτουμε τη ζάχαρη μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αβγά. Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη για να μην κάνει η κρέμα πέτσα και την αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε το βούτυρο (το οποίο πρέπει να είναι μαλακωμένο) με τις 2 κουταλιές σούπας άχνη μέχρι να γίνει αφράτο. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τις 4 κουταλιές σούπας άχνη να γίνει σαντιγί. Ενώνουμε την κρέμα με το βούτυρο και τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά. Βάζουμε μία κουταλιά σούπας κρέμα στην πιατέλα σερβιρίσματος για να μην γλιστράει η σφολιάτα. Βάζουμε επάνω το 1 φύλλο και το 1/3 της κρέμας. Συνεχίζουμε τελειώνοντας με κρέμα. Σπάμε το τέταρτο φύλλο με τα χέρια και πασπαλίζουμε από πάνω και στα πλάγια το γλυκό. Τέλος, πασπαλίζουμε με άχνη.

Tip: Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε στην κρέμα βατόμουρα, φράουλες ή φρέσκα σύκα.