Μοσχάρι με λαχανικά & φρούτα

07.08.2014
Carbonada Criolla Αργεντινή

Υλικά για 6 άτομα

Υλικά

-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους 4x4 εκ.
-4 ντομάτες σε κομματάκια
-1 πράσινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές λωρίδες
-1 κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές ροδέλες
-6 σκελίδες σκόρδο
-2 φύλλα δάφνης
-1 ποτήρι κρασί κόκκινο
-1 κουτ. γλυκού θυμάρι
-3 πατάτες σε κύβους
-3 γλυκοπατάτες σε μεγάλα κομμάτια
-2 καλαμπόκια κομμένα σε 3 κομμάτια
-3 κολοκυθάκια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
-2 ροδάκινα κομμένα στα 6
-2 αχλάδια κομμένα στα 6
-αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το μοσχάρι μέχρι να ροδίσει σε όλες του τις πλευρές. Tο αφαιρούμε και στο ίδιο λάδι προσθέτουμε το κρασί, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, την ντομάτα και το σκόρδο και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το θυμάρι, τη δάφνη και λίγο νερό και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 4 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα φρούτα. Προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε και μαγειρεύουμε για 5 ακόμη λεπτά.