Παγωτό παρφέ με καραμελωμένα αμύγδαλα

04.08.2014

Υλικά για 8-10 άτομα
Προετοιμασία 20 λεπτά
Αναμονή 8 ώρες

Υλικά

-1/2 κιλό κρέμα γάλακτος
-8 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
-1 βανίλια
-8 αβγά
-1½ φλιτζάνι αμύγδαλα
-1½ φλιτζάνι ζάχαρη

Eκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε τηγάνι τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου. Οταν αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε ώστε να υγροποιηθεί. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα να πάρουν μια δυο βράσεις. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και απλώνουμε σε ταψί με αλουμινόχαρτο λαδωμένο ελαφρώς. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τα χοντροκόβουμε και τα φυλάμε. Για το παγωτό: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος. τη ζάχαρη, τη βανίλια να γίνουν σαντιγί. Βάζουμε στο ψυγείο. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τους κρόκους. Χτυπάμε για άλλα 4-5 λεπτά και κλείνουμε το μίξερ. Ρίχνουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα, ανακατεύουμε ελαφρώς, τοποθετούμε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη.