Κέικ με καραμελωμένη μπανάνα και παγωτό

07.08.2014

Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά
Υλικά για 6 άτομα

Υλικά

Για την καραμέλα
-20 γρ. βούτυρο
-180 γρ. ζάχαρη καστανή
-60 γρ. νερό
Για το κέικ
-220 γρ. ζάχαρη
-150 γρ. βούτυρο λιωμένο
-150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
-4 αβγά
-80 γρ. καρύδα τριμμένη
-4 μπανάνες μικρές
-παγωτό κρέμα για το σερβίρισμα

Eκτέλεση

Ετοιμάζουμε την καραμέλα: Βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το νερό σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε την καραμέλα σε βουτυρωμένο ταψάκι διαστάσεων 22x22 εκ. και από πάνω βάζουμε τις μπανάνες κομμένες στη μέση, με την κομμένη τους πλευρά προς τα κάτω. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ για 10 λεπτά μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα, ανακατεύοντας συνεχώς. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τις μπανάνες και ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Σερβίρουμε με παγωτό κρέμα.