Καλτσούνια χανιώτικα με δυόσμο

18.08.2014


Για τη ζύμη: Ζυμώνουμε 1 κιλό μαλακό αλεύρι με μισό ποτήρι ελαιόλαδο, τον χυμό από 1 λεμόνι, μισή κουταλιά του γλυκού κόλιαντρο τριμμένο, λίγη μαστίχα σε σκόνη, μία κουταλιά του γλυκού αλάτι και 1½-2 ποτήρια νερό. Kάνουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα.


Για τη γέμιση: Ανακατεύουμε 2 κιλά μυζήθρα με 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο και 2 αβγά. Aνοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και την κόβουμε με ένα πιατάκι του τσαγιού σε δίσκους (διαμέτρου 10 εκ. περίπου). Bάζουμε στον κάθε δίσκο μία κουταλιά της σούπας γέμιση και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρα. Ενώνουμε τις άκρες με πιρούνι. Aλείφουμε με αβγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.