Καζανόβα κοκτέιλ δια χειρός Σαλβαντόρ Νταλί

25.11.2014

Υλικά

Χυμός από 1 πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας bitters (Campari)
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ (ελληνιστί πιπερόριζα)
4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ παλαιωμένο (Vieille Cure)
1 πρέζα πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

Στο κάτω μέρος του ένα ποτηριού βάζουμε το πιπέρι και την πιπερόριζα. Ρίχνουμε τα bitters από πάνω, στη συνέχεια, το κονιάκ και το "Vieille Cure. Το βάζουμε στο ψυγείο ή και στην κατάψυξη. Τριάντα λεπτά αργότερα, αφαιρούμε το μείγμα από την κατάψυξη και ανακατεύουμε με το χυμό του πορτοκαλιού στο ποτήρι. Πίνουμε και... περιμένουμε για το αποτέλεσμα, που όπως μας ενημερώνει ο Ναταλί θα είναι ταχύτατο!

H συνταγή είναι από το βιβλίο Les Diners de Gala που έχει γράψει και εικονογραφίσει ο διάσημος σουρεαλιστής ζωγράφος Σαλβαντόρ Νταλί.