Μετά το χανγκόβερ τι; Τα γιατρικά της κουζίνας

01.01.2016
Την περίοδο των διακοπών θα πιείς κι ένα ποτηράκι παραπάνω. Και μπορεί εκείνη την ώρα να είσαι στο τσακίρ το κέφι και το ποτό να νομίζεις πως σου φτιάχνει τη διάθεση, την επόμενη ημέρα όμως τα πράγματα κάπως δυσκολεύουν. Το κεφάλι σου πάει να σπάσει, αισθάνεσαι απαίσια και νιώθεις το στομάχι σου να ανακατεύεται. Να παραλείψεις το πρωινό; Και το μεσημέρι τι να φας; Σου δίνουμε μερικές ιδέες για γεύματα.... γιατρικά.

Πρωινό: Μη το παραλείψεις

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε μετά το χανγκόβερ είναι να παραλείψουμε το πρωνό. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να πέσεις με τα μούτρα σε κρουασάν και κρέπες. Άσε τα λιπαρά και φάε τροφές κατάλληλες για το χανγκόβερ. Σου δίνουμε μερικές καλές ιδέες.

* Πες ναι στο αυγουλάκι

Είναι πλούσιο σε αμινοξέα που μπορούν να βοηθήσουν τη διάλυση των τοξινών του αλκοόλ. Μπορείς να το κάνεις βραστό, ποσέ ή σκραμπλντ. Κι επειδή οι ώρες μετά το μεθύσι είναι δύσκολες, μάθε από τώρα τα μυστικά για να πετύχει το πρωινό σου.

Θυμήσου:

Πόση ώρα θέλει για να γίνει σφιχτό το αυγό & η τεχνική για να καθαρίζεται εύκολα

Τα μυστικά για τέλεια ποσέ αυγά

Συχνά λάθη στα αυγά σκραμπλ

* Κι ένα σμούθι μπανάνας βοηθά

Αν δε σου αρέσουν τα αυγά μπορείς να φτιάξεις ένα ωραιότατο σμούθι με μπανάνα και τζίντζερ. Η μπανάνα βοηθά στη μύωση των μυικών σπασμών και πόνων που μπορεί να έχεις ενώ το τζίντζερ διείχνει το αίσθημα ναυτίας και φουσκώματος.

Μια ωραία συνταγή για σμούθι μπανάνας θα βρεις εδώ.

* Το Bloody Mary (χωρις αλκοόλ) είναι σωστή επιλογή

Ο χυμός ντομάτας σου δίνει αρκετή ενέργαια και ενυδατώνει άμεσα τον οργανισμό σου.

Και για γεύμα/δείπνο τι;

Και για γεύμα/δείπνο τι;

Το πιθανότερο είναι πως δε θα έχεις όρεξη για φαγητό αλλά αν είναι από αυτούς που δύσκολα θα πουν όχι σε ένα καλομαγειρεμένο γεύμα, ακόμη και μετά την κραιπάλη, τότε επέλεξε ένα ελαφρύ πιάτο με σπαρράγια. Οι ενώσεις που περιέχουν διασπούν το αλκοόλ και θα σε βοηθήσουν να αισθανθείς καλύτερα.

Πάρε μερικές ιδέες για συνταγές με σπαράγγια:

Σαλάτα με σπαράγγια και προσούτο

Σπαράγγια με μυρωδικά και παρμεζάνα

Σαλάτα με σπαράγγια, αντίδια και αυγά

Σπαράγγια με ροκφόρ

Σπαράγγια με μους αρωματικών φυτών

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα