Τα πιο "διάσημα" βιβλία μαγειρικής

13.05.2015
Δεν είναι μόνο οι διάσημοι σεφ που γράφουν βιβλία μαγειρικής για να μας μεταλαμπαδεύσουν τις πολύτιμες γνώσεις τους.

Διάσημοι ηθοποιοί, τραγουδιστές κι άλλες celebrities από τον κόσμο του θεάματος κατά καιρούς την έχουν δει... μάγειρες ή διαιτολόγοι βάζοντας την υπογραφή τους σε βιβλία σχετικά με φαγητό.

Η Γκουίνεθ είναι ίσως το πρώτο πρόσωπο που κάποιος θα σκεφτεί στο άκουσμα των λέξεων "Μαγειρική & celebrities". Η ίδια έχει ήδη εκδόσει δύο βιβλία μαγειρικής και έχει συνυπογράψει άλλο ένα, με τον διάσημο ιταλό σεφ Μάριο Μπατάλι.

Μαζί με τον διάσημο ιταλό σεφ Μάριο Μπατάλι, συνυπέγραψε το βιβλίο «Spain: A Culinary Road Trip», ένα οδοιπορικό γεύσεων και γεωγραφίας στην Ισπανία. Με μια κάμπριο Mercedes ο διάσημος σεφ παρέα με τη Γκουίνεθ διασχίζει την Ιβιρική χερσόνησο δοκιμάζοντας γεύσεις της τοπικής κουζίνας.

Το πρώτο της μοναχικό βήμα στη συγγραφή βιβλίων μαγειρικής έγινε με το αυτοβιογραφικό «My Father’s Daughter», ένα οδηγό μαγειρικής με εύκολες συνταγές για …οικογενειακές συγκεντρώσεις που έγινε γρήγορα best seller! Όπως έχει η ίδια δηλώσει σε παλαιότερες συνεντεύξεις της, αφορμή για να γράψει το βιβλίο στάθηκαν τα σχόλια για τη μαγειρική της που εισέπρατε από φίλους και γνωστούς. Κι επειδή το "ταλέντο" της στη μαγειρική το κληρονόμησε από τον μπαμπά της που ήταν κι ο μέντοράς της στην κουζίνα. Οι δυό τους συνήθιζαν να μαγειρεύουν μαζί, να βλέπουν εκμπομπές μαγειρικής και να δοκιμάζουν νέες συνταγές και γεύσεις,

Το δεύτερο βιβλίο της Πάλτροου με τίτλο «It’s All Good: Delicious, Easy Recipes That Will Make You Look Good and Feel Great» (Είναι όλα καλά: Λαχταριστές, εύκολες συνταγές που θα σας κάνουν να δείχνετε ωραίοι και να νιώθετε υπέροχα) έσπασε απευθείας τα κοντέρ των πωλήσεων. Σε αυτό το βιβλίο η ηθοποιός μας προτείνει 185 υγεινές συνταγές που βοηθούν στον έλεγχο του βάρους.

Η Σέριλ Κρόου σε συνεργασία με τον σεφ Τσακ Γουάιτ εξέδωσε το βιβλίο της "If it Makes You Healthy" μετά την μάχη που έδωσε με τον καρκίνο (του μαστού). Όπως έχει πολλάκις δηλώσει σε συνεντεύξεις της η ασθένεια της άλλαξε την κοσμοθεωρία και τη ζωή της αλλά και τις διατροφικές της συνήθειες. Στο βιβλίο η Σέριλ μας παρουσιάζει 100 υγιεινές και πλούσιες σε διατροφική αξία συνταγές.

Και η σταρ από τις "Νοικοκυρές σε απόγνωση" Εύα Λονγκόρια έχει γράψει βιβλίο μαγειρικής. Μας ξεδιπλώνει τα ταλέντα της στο "Eva's Kitchen: Cooking with Love for Family and Friends" και μας μυεί στην Μεξικάνικη κουζίνα μεταφέροντάς μας όσα έμαθε από τη θεία της.

Η ηθοποιός Αλίσια Σίλβερστοουν έχει απαρνηθεί εδώ και χρόνια την κατανάλωση κρέατος και προϊόντων ζωικής προέλευσης ακολουθώντας εξολοκλήρου vegan διατροφή, στην οποία είναι αφιερωμένο και το βιβλίο μαγειρικής της. Μέσα υπάρχουν συνταγές για φαγητά αλλά και γλυκά της χορτοφαγικής διατροφής.

Ζεράρ Ντεπαρτιέ

Δεν είναι μόνο οι γυναίκες της σόουμπιζ που διαφημίζουν τις μαγειρικές τους ικανότητες. Ο διάσημος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρτιέ που συχνά κλέβει τα φώρα της δημοσιότητας εξαιτίας του ιδιόρρυθμου χαρακτήρα του και του εθισμού του στο ποτό, ασχολείται με τη γαστρονομία και έχει κι αυτός μοιραστεί την αγάπη του για το φαγητό με τους θαυμαστές του μέσα από ένα βιβλίο μαγειρικής.

Στο βιβλίο μαγειρικής που έχει εκδόσει το "My Cookbook" που κυκλοφορεί και σε ελληνική έκδοση(με τίτλο η Κουζίνα του Ζεράρ Ντεπαρτιέ), μας μυεί στην γαλλική κουζίνα και το γαλλικό σπιτικό φαγητό. Στα έξι κεφάλαια του βιβλίου μπορεί κάποιος να βρει συνταγές για σαλάτες, σούπες, ορεκτικά με ψάρι, κρέας και πουλερικά αλλά και γλυκά.

Το βιβλίο έχει σπάσει τα κοντέρ των πωλήσεων τόσο στην γενέτειρά του Γαλλία αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Αγγλία και Γερμανία.