Σαλάτα με λιαστή ντομάτα, πο­ρ­το­κάλι και βινεγκρέτ

30.08.2015
Με ζυμαρικά, ανθότυρο, πατάτα, ντομάτα και πορτοκάλι, ελαφριά αλλά χορταστικά πιάτα που είναι έτοιμα σε ελάχιστο χρόνο, ιδανικά για αυτή την εποχή που δεν θέλουμε να προσθέσουμε παραπανίσια κιλά στο σώμα μας

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 ματσάκι ρόκα σε φύλλα
  • 1 σαλάτα γαλλική (την καρδιά)
  • 1 σικορέ σε χοντρές ροδέλες
  • 1 βαζάκι ντομάτες λιαστές
  • 1 πορτοκάλι σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες
  • 1/2 φλιτζάνι σπόρους ροδιού
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 2 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)

Eκτέλεση
Πλένουμε, στεγνώνουμε και χοντροκό­βουμε όλα τα πράσινα λαχανικά. Στραγ­­γίζουμε τις λιαστές ντομάτες από το λάδι τους. Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ τα πράσινα λαχανικά με τις λιαστές ντομάτες, το πορτοκάλι, το ρόδι και το κρεμμύδι. Χτυπάμε καλά το λάδι, τη μουστάρδα, το μπαλσάμικο, το μέλι και το ξύσμα λεμονιού σε ένα βαζάκι με καπάκι και περιχύνουμε με αυτήν τη σάλτσα τη σαλάτα. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.