Καλαμαράκια κονσέρβας τηγανητά

20.08.2015
Τρεις διαφορετικές συνταγές για ένα φαγητό που μυρίζει καλοκαίρι, ιδανικό πιάτο για παρέες μετά την παραλία, για κεφάτες βραδιές στην εξοχή ή και για κυριακάτικα «σουαρέ» στη βεράντα

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 κονσέρβες καλαμαράκια
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 λεμόνι (τον χυμό του)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λάδι για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι στα τέσσερα
  • σαλάτα πράσινη

Eκτέλεση

Φτιάχνουμε έναν σχετικά πηχτό χυλό με το αλεύρι, το λεμόνι, λίγο αλάτι και χλιαρό νερό. Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια από τα υγρά της κονσέρβας και τα βουτάμε στον χυλό. Αφήνουμε το λάδι να κάψει καλά σε βαθύ τηγάνι και στη συνέχεια τηγανίζουμε τα καλαμαράκια λίγα λίγα μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι. Τα πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα σερβίρουμε με λεμόνι και πράσινη σαλάτα.