Χταπόδι μαγειρευτό με αρακά

20.07.2015

Υλικά για 4 άτομα

—1 χταπόδι (περίπου 1½ κιλού)

—1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

—1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό

—1 κρεμμύδι μέτριο πολύ ψιλοκομμένο

—1 κλωναράκι δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

—6 πατάτες μέτριες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες

—500 γρ. αρακά κατεψυγμένο ή φρέσκο

—1/3 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο

—4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες

—1/2 κουτ. γλυκού γλυκάνισο ολόκληρο

—αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Στεγνώνουμε καλά το χταπόδι. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και μόλις κάψει πολύ καλά, σοτάρουμε το χταπόδι για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το γλυκάνισο και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 λεπτά επιπλέον. Ρίχνουμε το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τις πατάτες και τον αρακά μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 25-30 λεπτά ακόμα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τον μαϊντανό. Σερβίρουμε αμέσως.