Ποιές θα είναι οι νέες τάσεις φαγητού στην Ευρώπη;

30.09.2015
Το ΤΕΙ Θεσσαλίας μαζί με 15 άλλες χώρες, θα διαγωνιστεί στο Μιλάνο για τον τίτλο του πιο καινοτόμου προϊόντος διατροφής με την ελληνική MarmΕλλada.

Ποιο θα είναι το μέλλον της διατροφής και ποιες οι κύριες τάσεις στην κατανάλωση τροφίμων στην Ευρώπη, είναι ένα σοβαρό θέμα που θα συζητηθεί στο Μιλάνο στις 5 & 6 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης “EXPO MILAN 2015: Feeding the Planet, Energy for Life.

Με MarmΕλλada η ελληνική συμμετοχή

Σε αυτή τη διεθνή εκδήλωση, από ελληνικής πλευράς, παίρνει μέρος η ομάδα του ΤΕΙ Θεσσαλίας, η οποία στον Εθνικό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2015, είχε αναδειχθεί ικανή να διαγωνισθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο με το προϊόν της «MarmΕλλada».

Τι είναι η MarmΕλλaDA;

Πρόκειται για ένα προϊόν, που μαζί με άλλα ευρωπαϊκά καινοτόμα προϊόντα διατροφής, από 15 εθνικές ομάδες, καλείται να αναδείξει τις επιδόσεις της ελληνικής καινοτομίας στα είδη διατροφής.

Η marmeΕλλάda είναι μια καινοτόμα βιολογική μαρμελάδα που παρασκευάζεται από βιολογικά καρότα και βιολογικές κολοκύθες, δεν περιέχει πρόσθετα σάκχαρα και συντηρητικά ενώ έχει μειωμένες θερμίδες, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και περιέχει φυσικές γλυκαντικές ύλες.

Σκοπός του Διαγωνισμού

Ο Διαγωνισμός ECOTROPHELIA, διόργανώθηκε για 5η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα, από το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, στο πλαίσιο των δράσεων της Ελληνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας “Food for Life”.

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι αφενός να υποστηρίξει νέους έλληνες φοιτητές, που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων και αφετέρου να αποτελέσει φυτώριο καινοτόμων ιδεών για την εγχώρια βιομηχανία ειδών διατροφής.