Στριφτόπιτα με κολοκύθα και φέτα

04.11.2015

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κολοκύθα κίτρινη
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο
  • 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
  • 2 αβγά
  • 300 γρ. φέτα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Τρίβουμε την κολοκύθα στο χοντρό μέρος του τρίφτη και την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Λαδώνουμε ένα φύλλο, το διπλώνουμε στη μέση κατά μήκος και βάζουμε στη μεγάλη πλευρά γέμιση. Τυλίγουμε σε μεγάλο ρολό και το στρώνουμε σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί, αρχίζοντας να το στρίβουμε από το κέντρο, σαν σαλιγκάρι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Λαδώνουμε πολύ καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά.