Μπισκότα με τζίντζερ και μέλι

10.09.2016

Υλικά για 30 κομμάτια

  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. βούτυρο,
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή, 100 γρ. μέλι
  • 1 αβγό
  • ½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο σκόνη

Eκτέλεση

Λιώνουμε σε μπεν μαρί το μέλι, τη ζάχαρη και το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κοσκινίζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι, τη σόδα και τα μπαχαρικά. Pίχνουμε το αβγό, το μείγμα με το βούτυρο και το μέλι, και ανακατεύουμε καλά. Zυμώνουμε τη ζύμη μας σε μία μπάλα, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε φύλλο πάχους 5 χιλιοστών. Kόβουμε τη ζύμη χρησιμοποιώντας τα ειδικά φορμάκια για μπισκότα ή ένα ποτηράκι. Στρώνουμε το ρηχό ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε τα μπισκότα και τα ψήνουμε στους 180?C για 15 λεπτά.