Zonar's: Ένα "καφενειο" με ιστορία

15.12.2015
Είναι γεγονός! Το Zonar's ανοίξει ξανά τις πόρτες του και μας υποδέχεται από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Κάνουμε μια μικρή ιστορική αναδρομή στο πιο γνωστό αρχοντικό "καφενείο" της Αθήνας και σου παρουσιάζουμε την ανανεωμένη εκδοχή του.


Φωτογραφία αρχείου: Το προσωπικό του καφέ-ζαχαροπλαστείου ποζάρει στο φακό.

Από το 1934 έλκει σαν μαγνήτης όλη την κοσμική, πολιτική και καλλιτεχνική Αθήνα. Από τα πιο κλασικά στέκια για καφέ, γλυκό και φαγητό, το μαγαζί της Βουκουρεστίου & Πανεπιστημίου γωνία που έχει γράψει ιστορία.


Ιστορική φωτογραφεία έξω από το "καφενείο" Zonar's

Δε θα μπορούσε άλλωστε να γίνει διαφορετικά μιας και το "ζαχαροπλαστείο" που ιδρύθηκε το 1938 από τον Έλληνα ομογενή Κάρολο Ζωναρά, είχε μια αίγλη άνευ προηγουμένου για τα ελληνικά δεδομένα, συγκρινόμενο ακόμη και με τα ωραιότερα και διασημότερα καφέ-ζαχαροπλαστεία της Βιέννης.


Το ιστορικό καφενείο Zonar's στις αρχές του 20ου αιώνα

Ξύλινη επένδυση, πανάκριβοι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, επιβλητικοί καθρέπτες, φινετσάτα σερβίτσια και τραπεζομάντηνα από λινό άριστης ποιότητας προσέδιδαν κύρος και αίγλη σε ένα μαγαζί δίχως προηγούμενο στο κέντρο της Άθήνας.


Το Ζόναρς στεγάζεται στο κτήριο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Ολόκληρο το κτηριακό συγκρότημα έχει χαρακτηριστεί από το 1994 ως διατηρητέο ιστορικό μνημείο της Αθήνας και δείγμα της αρχιτεκτονικής των δημοσίων κτιρίων της εποχής του Μεσοπολέμου.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτό: εκεί οι Αθηναίοι μπορούσαν να γευτούν γεύσεις ξενόφερτες όπως για παράδειγμα την σπεσιαλιτέ του καφε-ζαχαροπλατσείου παγωτό "Σικάγο" αλλά και την αμερικάνικη Coca-Cola.


Από το 1950 ως το θάνατο του Ζωναρά το 1968, το Zonar's γνώρισε μεγάλες δόξες.

Το σημείο αλλά και η πολυτέλεια, μαζί με τα εκλεκτά και πρωτόγνωρα για εκείνη την εποχή προϊόντα που προσέφερε προσέλκυε την αριστοκρατία της πόλης.


Ο Άντονι Κουίν έξω από το Zonar's

Το Zonar's αποτελούσε σημείο συνάντησης κι αγαπημένο στέκι για ιστορικές προσωπικότητες της πολιτικής αλλά και καλλιτεχνικής σκηνής, όλης της κοσμικής κι αρχοντικής Αθήνας.


Ο Μάνος Χατζιδάκις και η Μελίνα Μερκούρη στο καφέ-ζαχαροπλαστείο Zonar's στο κέντρο της Αθήνας.

Σήμερα αναβιώνει στο γνώριμο σημείο της οδού Πανεπιστημίου & Βουκουρεστίου. Όποια και αν είναι η περίσταση, μετά το shopping, τη δουλειά ή το θέατρο , το Zonar’s μας υποδέχεται από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, με φρεσκοκομμένους καφέδες, εκλεκτής ποιότητας sandwiches, ελαφριά γεύματα και sushi. Κι από γλυκό, τα λαχταριστά, διάσημα πια, χειροποίητα γλυκά όπως Rocher Praline και Pedregal είναι πάντα στη διάθεσή μας. Στη συνέχεια, το All- Day Menu αποτελείται από πεντανόστιμα πιάτα στον υψηλής αισθητικής χώρο του εστιατορίου , ιδανικά για ένα brunch με φίλους ή ένα βραδινό γεύμα μετά το θέατρο. Κάθε Κυριακή πρωί, το Zonar’s μας εμπνέει να υιοθετήσουμε πιο... ευρωπαϊκές συνήθειες! Κυριακάτικο καφέ με εφημερίδες και συζήτηση στο πανέμορφο κέντρο της Αθήνας!

Στοιχεία Επικοινωνίας:T: 210 3211158

Ωρες Λειτουργίας:Δευτέρα – Πέμπτη: 09:00 – 24:00
Παρασκευή – Σάββατο: 09:00 – 01:00
Κυριακή: 10:00 – 24:00