Γίγαντες με πορτοκάλι και πάπρικα

21.03.2016

Υλικά

  • 250 γρ. γίγαντες
  • 1 πιπεριά καυτερή κόκκινη
  • 400 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα
  • 1 κλωναράκι ρίγανη
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια + 3 ολόκληρες
  • 3/4 φλιτζανιού λάδι
  • 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τους γίγαντες αποβραδίς σε μπόλικο νερό. Σουρώνουμε και τους βράζουμε χωρίς αλάτι για μία ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν.

Σουρώνουμε και τους αφήνουμε στην άκρη.

Τσιγαρίζουμε τα φετάκια του σκόρδου για 1 λεπτό σε μεγάλη κατατσαρόλα με 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, βάζουμε και τις ολόκληρες σκελίδες, την πάπρικα, την καυτερή πιπεριά και συνεχίζουμε για 1 λεπτό ακόμη.

Προσθέτουμε τους γίγαντες, την ντομάτα, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 20-25 λεπτά.

Στο τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, τη ρίγανη και το ξύσμα του πορτοκαλιού και σερβίρουμε.