Πώς θα φτιάξεις το κέικ αναψυκτικό: Οδηγίες βήμα-βήμα & Photos

13.05.2016
Δεν είναι αναψυκτικά αλλά κέικ! Σωστά διαβάζεις,... Η Άντρες Φάτσο έχει εκπλήξει τους πάντες με τα περίτεχνα κέικ που φτιάχνει και μοιάζουν με μπουκάλια αναψυκτικού.

Φωτογραφίες και βιντεάκια στο Instagram όπως τα παρακάτω έχουν γίνει viral τις τελευταίες ημέρες. Πώς θα σου φαινόταν για παράδειγμα να σβήσεις κεράκι σε μια τέτοια τούρτα;

Αν σου άρεσε η ιδέα, στην επόμενη σελίδα σου δείχνουμε τον τρόπο για να φτιάξεις μόνη σου αυτά τα ιδιαίτερα και περίτεχνα κέικ. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεσαι. Αρκεί να ακολουθήσεις τις οδηγίες.

Πώς θα τα φτιάξεις μόνη σου

Τι θα χρειαστείς

  • Κέικ (της αρεσκείας σου)
  • Κουβερτούρα
  • Ένα άδειο μπουκάλι αναψυκτικού
  • Ψαλίδι ή χαρτοκόπτη

Φτιάξε την αγαπημένη σου συνταγή για κέικ και κόψε το σε μικρά κομμάτια.

Κάνε μια τρύπα στο μέσο του μπουκαλιού (που έχεις φροντίσει ν΄αδειάσεις, το έχεις πλύνει και το έχεις αφήσει να στεγνώσει καλά).

Ρίχνεις μέσα την κουβερτούρα και όπως έχουμε δείξει ήδη στην τενική για το σοκολατένιο μπουκάλι φροντίζεις να πάει παντού. Αφήνεις να στεγνώσει.

Αφού στεγνω΄σει η κουβερτούρα ξεκινάς να γεμίζεις το μπουκάλι με τα κομμάτια του κέικ! Αν θέλεις μπορείς να αλείψεις αρχικά εσωτερικά με φρόστινγκ της αρεσκείας σου για να βγει πιο κρεμώδες το αποτέλεσμα (όπως θα δεις στο παρακάτω βίντεο). Μόλις τελειώσεις με το γέμισμα κλείνεις περίτεχνα το κενό με λιωμένη κουβερτούρα και αφήνεις να στεγνώσει.

Στη συνέχεια κι ενώ η κουβερτούρα έχει στεγνώσει καλά αφαιρείς με τη βοήθεια ψαλιδιού το πλαστικό.

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά: κρατάς το καπάκι και το αυτοκόλλητο του αναψυκτικού για να διακοσμήσεις το αριστούργημά σου. Για να κολλήσουν καλλά βοηθάς με λίγη λιωμένη κουβερτούρα.

Ιδού το αποτέλεσμα!

Έτοιμο για σερβίρισμα.

Αν είσαι οπτικός τύπος, στην επόμενη σελίδα σου έχουμε και βίντεο για να δεις από την αρχή μέχρι το τέλος πώς θα το φτιάξεις.

Δες σε ένα σύντομο βίντεο όλη τη διαδικασία