H γαστρονομική συνάντηση της χρονιάς

13.05.2016
Τον βραβευμένο Βελγοκορεάτη chef Sang Hoon Degeimbre υποδέχτηκε ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης στο CTC για ένα δείπνο – παράσταση σε 23 στάδια, με αφορμή τον εορτασμό του ενός έτους από την έναρξη λειτουργίας του εστιατορίου. Οι 30 τυχεροί που κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια θέση στο CTC, απόλαυσαν τις γευστικές δημιουργίες των δύο chef με τη συνοδεία ενός beverage pairing, δημιουργίας του chef Degeimbre και της ομάδας sommelierτου CTC.

Ο Sang-Hoon Degeimbre, που βραβεύεται σταθερά με δύο αστέρια Michelin από το 2009, και αναδείχθηκε Βέλγος chef της Χρονιάς για το 2016 aπό το γαστρονομικό οδηγό Gault & Millau, παρουσίασε διάσημα πιάτα του, όπως o αστακός του αλλά και η «πειραγμένη» προσέγγισή του στη Βέλγικη σπεσιαλιτέ μύδια με πατάτες τηγανιτές, ενώ ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, που τιμήθηκε πρόσφατα με τον τέταρτο Χρυσό Σκούφο του, παρουσίασε με τη σειρά του signatureδημιουργίες που ξεχώρισε ο κόσμος τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του CTC αλλά και πιάτα που δημιούργησε ειδικά για τη βραδιά.

Οι παρευρισκόμενοι, εκτός απ’την εναλλαγή των γευστικών εκρήξεων δια χειρός Degeimbre και Τσιοτίνη είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους δύο chef, οι οποίοι με την ολοκλήρωση κάθε πιάτου τους έβγαιναν και συζητούσαν με τον κόσμο δημιουργώντας ένα δυναμικό γαστριμαργικό σκηνικό.

Από τη βραδιά δε θα μπορούσαν να λείπουν το ελαφρώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό S.Pellegrino και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Acqua Panna που ήταν και οι μεγάλοι χορηγοί της βραδιάς. Τα αγαπημένα νερά, που αποτελούν άλλωστε και την πρόταση της Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων (ASI), στηρίζουν διαχρονικά τους chef οι οποίοι με τις δημιουργίες τους ενισχύουν την κουλτούρα του fine dining και ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας τους. Υποστηρικτές της βραδιάς ήταν επίσης η Metropolitan Foods, ο απόλυτος προορισμός για premium beef και υλικά γαστρονομίας αλλά και τρεις από τους κορυφαίους εισαγωγείς/προμηθευτές βραβευμένων κρασιών, ο Οινοκόσμος, η Αίολος αλλά και η Sommelier’s Choice, οι οποίοι προσφέρανε τα κρασιά για το beverage pairing της βραδιάς.

Το δείπνο ήταν το πρώτο από μια σειρά special events που προγραμματίζει το CTC για το 2016 με τη συμμετοχή διακεκριμένων chef του εξωτερικού.